Писанка - магічний символ нового життя. Майстер-клас

 До світлого Великодня кожна українська сім‘я готується з урахуванням наших багатовікових традицій, однією з яких є розпис писанки. Бібліотека-філія N2 підготувала простий майстер-клас для всіх бажаючих виготовити своїми руками писанку і захистити дім таким чарівним оберегом.

Знадобиться писачок, віск та відкритий вогонь для нагріву воску в писачку (свічка або конфорка). А також фарби, які треба розвести у воді. Для першого разу найлегше взяти простий геометричний малюнок.



Після проведення ліній у розподілені на яйці сектори наноситься малюнок, який у подальшому треба буде замальовувати.



Починати фарбувати треба від найсвітлішого до найтемнішого кольору. Щоб краще бралась добілого яйця фарба, деякі майстрині радять змочувати перед фарбуванням водою з оцтом.


Тоді за допомогою писачка й добре нагрітого воску покрити воском ті лінії чи сектори, які мають залишитись у цьому кольорі, в який ми вифарбували все яйце. Скільки в писанці кольорів, стільки разів треба буде замальовувати воском елементи.



Після занурення в останню фарбу яйце протирається паперовим рушником чи паперовою серветкою. Щоб зняти нанесений на писанку віск яйце боком підносять до полум’я й через кілька секунд стирають паперовим рушником розплавлений віск.

 


А ще додаємо фото писанок, які виготовила наша маленька постійна читачка. 





Бережемо свої традиції і віримо в Перемогу!

Коментарі