Зірка Відродження. Презентація книжкової виставки до 570-річчя від дня народження Леонардо да Вінчі


В ці дні відзначається 750-річчя від дня народження геніального Леонардо до Вінчі. Бібліотека філія N2 пропонує для перегляду книги, які знайомлятть з різноманітними талантами цієї людини. Але спочатку нагадуємо основні факти з біографії.


Народився 15 квітня 1452 в селищі Анкіано, недалеко від Флоренції, його батько був нотаріусом, а мати звичайною селянкою.


У 1466 Леонардо да Вінчі надходить у майстерню Верроккьо підмайстром художника. У віці 20 років Леонардо да Вінчі отримує кваліфікацію майстра в Гільдії Святого Луки.


Крім живопису, Леонардо да Вінчі вивчав також пластику, архітектуру, математику, фізику і механіку, дивував всіх оточуючих рідкісною багатосторонністю своєї геніальної натури. 


Захоплюючись ідеєю створення літального апарату. Однак її втілити в життя не вдалося через відсутність мотора. Також знаменитою ідеєю Леонардо да Вінчі є апарат з вертикальним зльотом і посадкою.


Знаменитими картинами Леонардо да Вінчі є «Таємна вечеря», «Мадонна з горностаєм», «Мона Ліза» і багато інших. Леонардо був вимогливий і точний у всіх своїх справах. Навіть захоплюючись живописом, він наполягав на повному вивченні об’єкта перед початком малюнка.


З 1515 Леонардо да Вінчі був у свиті французького короля Франциска I, за яким в 1518 послідував до Франції, де мало працював, і помер 2 травня 1519 в замку Клу, поблизу Амбуаза.


Книги з фонду бібліотеки:








Ще 

Коментарі