Гімн незламного народу. Слайд-лекція до 30-річчя затвердження Верховною Радою України Державного гімну

Для кожного свідомого українця, патріота державний гімн «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» - не просто офіційний символ. Це частина нашої історії, культури, інструмент ідентифікації як народу.

Створення українського гімну бере початок з осені 1862 року. Український етнограф, фольклорист, поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна». Цей вірш поширився серед українофільських гуртків, об’єднаних у громади. Згодом композитор Михайло Вербицький написав музику на слова Чубинського. У 1917—1920 роках «Ще не вмерла Україна» став одним з державних гімнів УНР та ЗУНР.

15 січня 1992 р. музична редакція Державного гімну була затверджена Верховною Радою України, що знайшло своє відображення у Конституції України. 6 березня 2003 р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний гімн України».

З нагоди ювілею утвердження гімну в бібліотеці –філії № 2 була проведена слайд-лекція для дорослих та маленьких читачів. 

Присутні на слайд-лекції познайомилися з історією символу, подивились підготовлену працівниками бібліотеки віртуальну презентацію та тематичну підбірку книг.






Маленькі діти навіть з гордістю проспівали гімн, приклавши руку до серця. Такі інформаційні години - один важливих інструментів виховання патріотизму.

Коментарі