У центрі Всесвіту - дитина



В Україні Міжнародний день захисту дітей започаткували у 1998 році, через 7 років після приєднання України до Конвенції ООН про права дитини. Указ підписано "Про день захисту дітей" напередодні свята, 30 травня. Законом України "Про охорону дитинства" передбачено право на захист від усіх форм насильства. Кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності. Дисципліна і порядок у сім’ї, навчальних та інших дитячих закладах мають забезпечуватися на принципах, що ґрунтуються на взаємоповазі, справедливості і виключають приниження честі та гідності дитини. 



7 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачається впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством, суттєве доповнення існуючих інструментів такої боротьби, введення нових визначень термінів, та інших норм, спрямованих на покращення захисту потерпілих від домашнього насильства. В Україні цей день не є вихідним, але для дітей завжди виглядає особливо святково: перший день літа та початок літніх канікул. 
Гайда у літо, у веселе літо!
Усе навкруг буяє і цвіте!
Гайда у літо, сонечком зігріте,
Таке воно чудове й золоте!
(Наталія Кузьмічова «Гайда у літо!»)

Коментарі

  1. Кохання і маски. Це оповідання було написано задовго до коронавірусу. Але тепер може бути особливо цікавим. :) Дніпровський автор бестселерів на американському, італійському і іспанському Amazon і учасник VinBookFest-2019 Дмитро Бондаренко читає своє оповідання "Очі карії" зі збірки "Кохати по-дніпропетровськи".
    https://youtu.be/Pc2nXsfyKQM

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар