Нове життя бібліотеки



Віднедавна наша бібліотека справила новосілля. Міська рада орендувала для закладу просторе приміщення площею 200 кв. м. у новобудові, що знаходиться на розі вул. Юрія Смирнова і 1-го Українського провулку, 23 / 6. Тут облаштувано читальний зал, абонемент і книгосховище. Також міська влада придбала для бібліотеки сучасні меблі. Відтепер жителі мікрорайону мають змогу працювати і проводити дозвілля у комфортних умовах. До їх послуг - інформаційний центр, клуби та гуртки. 25 лютого бібліотеку відвідав міський голова Сергій Моргунов, щоб поспілкуватись з колективом та відвідувачами, дізнатися, як бібліотекарям працюється на новому місці. Керівник міста передав у подарунок бібліотеці комп’ютер та поцікавився, чи є у відвідувачів запит на користування сучасними електронними пристроями.

На думку міського голови сучасна бібліотека вже не просто книгосховище, вона має пропонувати нові послуги, аби стати повноцінним центром культури та розвитку. Як створити такі публічні простори для дітей та дорослих, Сергій Моргунов радився з колективом бібліотеки. Міський голова зазначив:
"Це "жива" бібліотека, яка користується попитом у мешканців - тут не лише читають, а й займаються на гуртках... Але в епоху діджиталізації з’являються нові потреби. Чому б на базі наших бібліотек не запровадити курси з цифрової грамотності для людей старшого віку? Для таких вінничан важливе спілкування, вони цікавляться періодикою, яка все більше переходить в електронний формат. Потрібно допомогти опанувати їм соцмережі, месенджери, мобільні додатки. Тож, починаємо працювати над втіленням проекту для всієї бібліотечної мережі міста. Забезпечимо наші заклади необхідною технікою та доступом до якісного інтернету. Упевнений, що це корисна ініціатива, а бібліотеки отримають новий імпульс розвитку...".

Візит Сергія Моргунова співпав у часі з екскурсію до бібліотеки вихованців ДНЗ № 38. Тож діти і вихователі мали змогу поспілкуватися з міським головою.

Під час екскурсії ми провели дітей бібліотечними залами, ознайомили їх з найкращими зразками дитячої літератури, правилами поведінки в бібліотеці. Згодом малюки активно відповідали на питання вікторини "Допоможіть згадати", а також брали участь у конкурсі "Я тебе знаю" та відтворювали казку за допомогою пазлів.

Вхід до нового приміщення бібліотеки.

Будівля, яку займала бібліотека-філія №2 раніше, розташовувалася неподалік, по вул. Маяковського, 122. Це був будинок площею трохи більше 130 квадратних метрів без водопостачання та зі зручностями у дворі. Перших читачів тут почали приймати ще у 1947 році. Останній капітальний ремонт тут був у 1980-х роках. Останнім часом будівля перебувала у вкрай незадовільному технічному стані, і працювати та приймати відвідувачів в ній уже було неможливо.

Ірина Івасюк, директор Закладу культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система" (ліворуч); Наталія Малашій, зав. бібліотекою-філією № 2 та міський голова Сергій Моргунов.




























Коментарі