Казки Кота-воркота


Чи багато місця в нашому житті ми відводимо пухнастим улюбленцям? Чим вони нам можуть допомогти і чи є взагалі то від них користь? Чи правда, що саме коти найкращі лікарі? На всі ці питання можна знайти відповіді у книжках! Для тих, хто полюбляє котів - маленьких та великих - ми продовжуємо публікувати цікаві історії. І сьогодні розповімо вам про книги, героями яких стали вусаті-полосаті. Слухайте уважно, любі мої дітки!
Казка "Як Кіт гуляв, де сам собі знав". Написав її Джозеф Редьяр Кіплінг. Вона про те, як кіт гуляв, де сам собі знав, і де йому заманеться. Про те, як Мудра Жінка приручила Дикого Пса, Дикого Коня, Дику Корову та Дикого Кота не зуміла приручити. Але, вона заприсяглася, якщо тричі похвалить Кота, то він питиме тричі на день тепле молоко, сидітиме біля вогню та буде приходити до людини, коли йому заманеться, завжди-завжди!

Китайська народна казка "Імператор і миша". В одній східній країні з'явилося чудовисько, яке не давало спокою імператору. Воно спустошувало імператорську скарбницю, жахало все жіноче населення палацу. І ні що не допомагало, ні биття поклонів, а ні паління ароматного курива. Та в одного селянського парубка був спритний кіт...

Українська народна казка "Котик і півник". Ну хто її не пам'ятає з немовлячого віку? Жив собі котик та півник. Котик їсти добуває, а півник вдома сидить - хату охороняє. Та раз трапилася прикра неприємність... Після тієї пригоди півник слухав котика довіку.

Приходьте до бібліотеки, читайте книжки! А для тих, хто ще не вміє читати - наш бібліотечний проект голосних читань по суботах - "Читаймо від народження". У наступних випусках Котаріуму ми розповімо, любі дітки, про інші цікаві книжки про котів, кицьок та кошеняток!

Коментарі