Юні сини твої, Україно. Бесіда до дня пам'яті Героїв Крут



  29 січня Україна відзначає річницю бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

  Завдяки звитязі та сміливості українських вояків-студентів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. В цей час відбувалися переговори між УНР і країнами Четвертого союзу. 9 лютого 1919 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

  Вшанували подвиг юних захісників незалежності України і читачі бібліотеки № 2. В ці дні  проводились інформаційні бесіди з відвідувачами, презентація книги "Крути 1918" Констянтина Тур-Коновалова, в основу якої покладено мемуари учасника бою під Крутами Аверкія Гончаренко.Також з нагоди пам'ятної дати була проведена зустріч з учнями школи № 19. Школярі поділилися своїми знаннями по історії боротьби за незалежність України, думками про згадані події, прослухали розповідь бібліотекаря про документальні свідчення учасніків бою, про книгу, яка є і в фонді бібліотеки.
















Коментарі