Голокост - трагедія Всесвіту. Інформаційна година до Дня пам'яті жертв Голокосту

У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 "Пам'ять про Голокост", що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Саме 27 січня 1945 року визволили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. За час існування цього концтабору у ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 мільйона людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 мільйонами дорослих, стали 1,5 мільйона дітей. 

На сьогодні, Голокост - це уособлення людських страждань і абсолютного зла, універсальний символ трагічної події для всього людства. Зникають покоління, які пережили страхіття масових знищень , жахливу трагедію людства – Голокост. Але пам’ять залишається в документальному і художньому слові.

Бібліотекарі філії № 2 провели до Дня пам'яті жертв Голокосту інформаційну годину, підготували тематичну підбірку книг. Відвідувачі бібліотеки змогли ознайомитися з творами, документальними нарисами, присвяченими подіям Другої світової війни, звірствам фашистського режиму. Читачі старшого покоління поділилися власними спогадами та розповідями своїх рідних про часи лихоліття, отримали від бібліотекарів нову інформацію по темі, розглянули представлені на виставці книги. Такі бесіди находять відгук у наших користувачів.












Коментарі