Оберіг-домовичок


Сьогоні гуртківці відзначали День народження домовика. Насправді День народження у домовика в ніч з 9 на 10 лютого. Може і ти не віриш в домовика? А даремне. Домовик - то добрий дух та турботливий господар, який завжди допомагає дружним родинам. Він допомагає мамі у справах на кухні. Дивиться щоб бешкетливий посуд не побився, кипляча вода не встигла втекти з каструлі на вогонь, щоб манюнькі діти не плакали. Якщо ж усе навпаки, то - домовик заховався та сердитий на тебе.

Що ж робити? Чимдуж берися до роботи! Поприбирай у себе в кімнаті, допоможи матусі, помирися з молодшими. Та обов'язково задобри домовика - постав у затишний куточок малесеньке блюдце з чимось смачненьким, наприклад з цукеркою або з солодкою молочною кашкою. І ось побачиш - справи миттєво підуть у гору. 

А щоб ваша хатина та твоя родина у ній почувалася затишно ми радимо зробити власними руками оберіг для дому. Це може бути будь що, наприклад оберіг-віник, оберіг-домовичок, можна знайти кінську підкову. На жаль коні не так часто трапляються на вулицях міста, а своїм "взуттям" і взагалі то не розкидаються! Тому наша пропозиція така - зробимо оберіг-підкову із картону.

Для цього нам знадобляться природні матеріали. В наших оселях дуже багато всьго неприродного та синтетичного: одяг, посуд, килими, телефони, телевізори та комп'ютери. Такі речі не можуть стати оберегами - вони не мають власної сили. Справжні обереги є ті, що створені з дерева, глини, рослин - з того, що має природну силу Землі, Води, Сонця та Неба.

І де ж нам взяти ці най-цілющі матеріали? Звісно, у нашої берегині - у мами на кухні! Що ж ми тут відшукаємо? Горох, квасоля - мир та гармонія у родині, колосся, пшениця та жито - добробут та довгі роки, кукурудза - символ міцної та великої родини, гарбузове насіння - продовження роду та краса, насіння кавуна та дині - міцне здоров'я, соняшникове насіння - сімейне щастя, гостинність, гречка - щедрість та сердечність, боби - стійкість до коливань життя, червоний перець - фізична міць та стійкість духу, чорний перець - достаток та гарне здоров'я, різнотрав'я - довголіття, ягоди шипшини - міцне здоров'я, квіти - молодість, льон чи мішковина - витривалість, зерна маку - виконання бажань, пшоно - велика родина та міцна дитина, рис - сите та захищене життя, горіх - розумність, коса чи вінок - неперервність роду.

Ми взяли для оберегу картон, ножиці, моток ниток, клей ПВА та насіннинки-берегині, які дітки принесли з дому. Намалювали контур підкови та вирізали заготовку. А далі вже кожен творив на свій смак, враховуючи те чого б він хотів побажати. І обов'язково, оберіг потрібно робити лише в гарному гуморі, а зав'язуючи вузлики не забувати промовляти гарні, чарівні слова: дякую, мир, любов, щастя, радість, здоров'я та інші. Ось, що в нас вийшло - подивіться самі.




Коментарі

Дописати коментар